top of page
Broden van Brood

Liefde voor het vak zit niet in de genen: je wordt er gewoon door gebeten. 

- Kristoffel Burez


Alles begon bij chocolaterie Hermes in Ronse. Als jonge knaap kon ik daar tijdens het weekend gaan helpen. Later was dat al eens in de grote vakantie, maar het liefst wou ik er alle dagen meewerken, maar daar stak de schoolplicht een stokje voor. Maar het was toen al duidelijk: ik wou chocolatier worden.

Om chocolatier te worden, had ik een opleiding nodig. Daarvoor trok ik naar Brugge, in het Instituut voor Voeding 'Ter Groene Poorte'. Menig bekende kok, bakker of slager ging mij daar al voor.

​

Daar kwam echter niet alleen chocolaterie aan bod, maar ook brood, gebak en ijs. Het was dan daar dat het mij duidelijk werd dat ik meer wou dan enkel chocolaterie leren, en dat ook patisserie en brood mijn ding waren.

De echte kennismaking met de kunst van gebak en brood maken kwam in 1996. Toen kon ik aan de slag bij patisserie Damme in Gent. Enkel grondstoffen van de beste kwaliteit waren er goed genoeg en alleen de producten die perfect afgewerkt waren mochten in de winkel. Streven naar perfectie is toen ook mijn filosofie geworden.

​

Toen volgde mijn tweede leertijd: patisserie Lanssens in Kortijk. En ook daar werd duidelijk dat men met aandacht voor kwaliteit en perfectie echt prachtige en heerlijke producten aflevert.

​

Ook bij mijn laatste werkgever, patisserie Michielsen in Mortselkwamen diezelfde aandachtspunten weer naar voor. En net die aspecten lag mij ook: kwaliteit, perfectie, smaak en oog voor detail. Alleen...

De keuze om zelf een zaak te starten, maak je niet in zomaar. Enerzijds weet je dat je een groot deel van je vrijheid opgeeft, anderzijds moet je ook nog iemand hebben die honderd procent achter je staat. Die iemand had ik toen al gevonden, mijn vrouw, Petra. Ook zij zag een eigen zaak wel zitten, dus waarom niet?

We hebben er nog geen ogenblik spijt van gehad, nog geen enkele keer sinds we in februari 2003 met onze eigen zaak begonnen zijn.

​

In 2011 vonden we het tijd voor een frisse boost te geven aan onze winkel. Een volledige nieuwbouw, met een nieuwe winkel stelt ons in staat om nog beter onze klanten te bedienen. Ook het comfort voor onze klanten werd verbeterd, ondermeer met ons online bestelsysteem.

We zijn er rotsvast van overtuigd het nog vele jaren vol te houden: onze liefde voor het vak vertalen naar heerlijke producten in onze winkel, onze klanten te verwennen, elke dag opnieuw.

bottom of page